Orvos beosztás

Az Orvos beosztás modul lehetővé teszi az osztályos beosztás elkészítését, nyomonkövetését és teljeskörű menedzselését. Igény szerint az orvosok megadott határidőre le tudják adni a szabadság igényeiket, jelölni tudják az esetleges tanfolyamaikat, illetve egyéb elfoglaltságaikat, beosztásra vonatkozó igényeiket. A beosztások megjelenítésére több nézettel, illetve személyes paraméterezhetőséggel rendelkezünk, hogy a legjobb átláthatóságot biztosítsuk. A rendszer a megadott időszakra beosztási terveket tud készíteni, melyet a megfelelő jogosultsági szinttel rendelkező felhasználó elfogadhat, vagy módosíthat.

Beosztás ütközés figyelés

Beosztás rögzítése előtt a rendszer megvizsgálja, hogy az adott személy, akinek beosztást szeretnénk rögzíteni, rendelkezik e más tevékenységgel másik helyen. Így nem fordulhat elő egy adott napon, hogy valakinek, akinek előadást kell tartania, esetleg műtétet végezne, beosztjuk ambulanciára, vagy osztályra. A konfliktus figyelő rendszer szigora is konfigurálható, így beállítható, hogy csupán figyelmeztessen az ütközés tényére, de ettől még engedélyezze a beosztás felvitelét. A konfliktus figyelés nem csak a modulok között, hanem modulon belül is ellenőriz. Tehát két osztály, vagy két ambulancia között is figyeli az esetleges konfliktus kialakulását.

Jóváhagyást igénylő beosztások

Ennek a beosztás típusnak a tipikus példája a szabadság, de bármely beosztásra beállítható ez a tulajdonság. A beosztás rögzítésekor a beosztás inaktív állapotban rögzítésre kerül, majd a rendszer e-mailt küld az érintett felettesének. A felettese az e-mailben, vagy a rendszerbe belépve engedélyezheti, illetve visszautasíthatja a beosztási kérelmet. Amennyiben engedélyezi, úgy a beosztás érvénybe lép, amennyiben visszautasítja, úgy a beosztás törlésre kerül. A beosztást kérő felhasználónak mindkettő esetben e-mailes értesítés kerül kiküldésre.

Beosztás csere

Fontos megemlítenünk a beosztás csere lehetőségét. Az orvosoknak a beosztásukat drag'n'drop módszerrel lehetőségük van cserélni más, az adott részlegen dolgozó orvosokkal. Ehhez a cserélni kívánt beosztást az egér segítségével a cserélendő beosztás fölé mozdítjuk, majd elengedjük. A rendszer ilyenkor megerősítést kér a cseréről. Ezt a tényt megerősítve automatikus üzenetet küld a másik félnek, hogy elfogadja e a cserét. Amennyiben a másik fél elfogadja, úgy e-mailt küld a rendszer a felettesnek is, hogy jóváhagyja e a cserét. Amennyiben a másik fél elfogadja, úgy e-mailt küld a rendszer a felettesnek is, hogy jóváhagyja-e a cserét. Amennyiben igen, úgy a csere hatályba lép és értesítést küld a rendszer az érintetteknek a sikeres cseréről.

Beosztási terv készítés

A beosztási terv készítő algoritmus segítségével könnyedén hozhatja létre beosztását, változás esetén gyorsan tud reagálni az esetleges átcsoportosításokra, újratervezésekre. A beosztás készítő algoritmusunkat mindig az adott klinika igényeihez igazítjuk.