Műtő beosztás

A rendszer lehetővé teszi a műtők és a többlépcsős előjegyzési tárak egyéni kialakítását. A műtő felvitelekor meg kell határoznunk a műtő használhatóságával kapcsolatos adatokat, mint például a két műtét közötti technikai időt, a műtő beoszthatóságának időintervallumát, a naponta végrehajtható műtétek számát. Műtéti előjegyzés felvitelekor a rendszer -a technikai időkkel számolva- ajánlást tesz a szabad műtéti időpontokra. A felajánlott időpont természetesen visszautasítható. A rendszer kezeli a műtét adminisztrációjához szükséges diagnózis és beavatkozás törzseket, melyeket gyorskereső segítségével tudunk rögzíteni. A törzsek mellett a várólistás beavatkozások is menedzselhetők, valamint saját diagnózis és beavatkozás létrehozására is van lehetőség. Az egyes beavatkozásokhoz orvos felhasználók rendelhetők, így felállítható egy kompetencia lista, melynek segítségével automatizálni tudjuk a helyettesítést, valamint le tudjuk szűkíteni az adott feladatra alkalmas orvosok listáját, ezáltal is gyorsítva az esetleges manuális adminisztrációt. A kompetencia lista segítségével az adminisztrációs hibák is megelőzhetők, mivel nem tudunk téves személyt rögzíteni egy adott beavatkozáshoz, műtéti előjegyzéshez, előadás megtartásához, vagy egyéb más feladathoz.

Műtéti előjegyzés, műtéti team kialakítása

Műtéti előjegyzés rögzítése előtt a rendszer megvizsgálja, hogy a műtéti team személyei, akiknek előjegyzést szeretnénk rögzíteni, rendelkeznek e más tevékenységgel másik helyen. Így például nem fordulhat elő, hogy valakinek, akinek előadást kell tartania adott napon, vagy épp ambulanciára, vagy osztályra van beosztva, előjegyezzük műtétre. A konfliktus figyelő rendszer szigora is konfigurálható, így beállítható, hogy csupán figyelmeztessen az ütközés tényére, de ettől még engedélyezze az előjegyzés felvitelét. A konfliktus figyelés nem csak a modulok között, hanem modulon belül is ellenőriz. Tehát például a műtők és a műtétek között is megakadályozza az esetleges konfliktusok kialakulását. Tehát a műtők és a műtétek között is megakadályozza az esetleges konfliktusok kialakulását. A diagnózis és beavatkozás kitöltése gyorskereső mezőkkel történik, mely a gépelést követően felajánlja a lehetséges keresett kódokat. Ugyanez a gyorskereső mező él a műtéti team tagjainak kiválasztásakor is. A csapat kiválasztását számtalan beépített logika segíti. Például beállítható, hogy csak azokat az orvosokat mutassa a rendszer, akik az adott időpontban elérhetőek. Kompetencia alapján is szűkítésre kerülnek az egyes felkínált tagok, így például az aneszteziológusok között nem listázódnak a sebészek, de a rögzített beavatkozásokhoz is beállítható egy-egy orvos lista, hogy kik kompetensek az adott beavatkozást végrehajtani. Ez esetben csak a kompetens orvosok kerülnek felkínálásra.

Műtéti kiírás

A műtéti előjegyzés szabadon módosítható, átrendezhető egy könnyen kezelhető, átlátható felületen. A műtéti előjegyzés automatikusan műtéti kiírássá változik a műtéti nap előtti megadott időpontban. Amikor a műtéti kiírást a rendszer elkészíti, az érintett műtéti team e-mail értesítést kap róla, így mindig naprakész információt biztosítunk a műtétekkel kapcsolatban. Természetesen minden beállítás szabadon paraméterezhető, hogy a lehető legjobban tudjunk alkalmazkodni a helyi igényekhez, szokásokhoz.

Beavatkozás főkategória

Az egyes beavatkozások főkategóriákba csoportosíthatók. Ezek a csoportok további szűrési és paraméterezhetőségi lehetőséget biztosítanak. Könnyedén megadható, hogy heti és napi szinten mennyi végezhető el belőlük, milyen időintervallumban jegyezhetők elő. A további átláthatóság érdekében az egyes kategóriákhoz egyedi színezést lehet beállítani.

Polc funkció

A COVID 19 világjárvány okozta tömeges megbetegedés következtében készült ez a funkció. Amennyiben a beteg nem tud megjelenni egy  műtéten, úgy a beavatkozás ideiglenesen a "polcra" tehető. A polcról bármikor ismét a műtőbe jegyezhetjük a pácienst, így nem kell újra rögzíteni a beteget, ezzel is csökkentve a felesleges adminisztrációs terheket.